De beruchte 80/20 regel (je krijgt 80% van het resultaat met 20% van de inspanning) heeft al veel kwaad gedaan, omdat veel problemen dan ook maar voor 80% opgelost worden. Restanten van partieel opgeloste problemen haken in elkaar en veroorzaken een hoop verwarring waar je geen oplosbaar probleem meer in herkent.
Er is al heel wat geschreven over het effect van smartphones op school, en recent over het verbod dat in basis- en secundaire scholen van kracht gaat volgend schooljaar. Als je wat grondiger leest merk je hoe onze aanbidding van technologie het oplossen van sociale problemen voortdurend bemoeilijkt, vooral door gebrekkige aspectscheidingen en gebrek aan gezond verstand. Het kwaad zit immers niet in smartphones, maar wel in het opdringen van berichten via asociale media.
Je kan je bedrijf op Google Maps presenteren met zo'n rode locatiespeld, gratis nog wel (maar je betaalt wel met je gegevens). Je bedrijf weer verwijderen is echter niet toegestaan, maar dat wil Google niet gezegd hebben. Ze bieden wel degelijk online functionaliteit voor een verwijdering, maar die blijkt niet te werken. Ook professionele online marketeers lopen vast.
Supermarktketen Jumbo heeft last van winkeldiefstallen. Naar verluidt zou in 2023 de waarde aan gestolen producten hoger zijn dan de winst. Het artikel op VRT NWS trekt mijn aandacht. Het economisch klimaat in zijn blootje.
Je gebruikt de website van een bedrijf, constateert een probleem, wil daarover een opmerking maken aan dat bedrijf, en vervolgens loop je vast… Geen contactformulier? Of erger nog, wel een contactfomulier maar je kan er niets mee aanvangen? Het lijkt eerder regel dan uitzondering. Sterk voorbeeld: BPost.