Overbodige complexiteit

"Keep it simple": veel gehoorde uitspraak, maar o zo weinig toegepast; eenvoud is blijkbaar niet gemakkelijk… Complexiteit kunnen we niet altijd vermijden, maar overbodige complexiteit wel. Doen, want die kost de maatschappij een hoop, niet alleen geld, maar ook stress, inefficiëntie e.d., en alles wat daaruit volgt.

Het metaverse? Dat kan je niet negeren

Is onze realiteit dan zo erg? Dat we virtuele werelden gaan opzetten om in te leven? Of is dit enkel een nieuwe ICT-religie? De rattenvanger van Hamelen achterna.

ICT-ellende (7) – Gartner

Beetje speciaal geval, dit. Ik heb in feite geen last van Gartner, maar bij het lezen van een artikel in DataNews viel ik toch virtueel van mijn stoel. Over de strijd tussen VR en de realiteit. Voor beleidsmakers die innovaties ondersteunen.

Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren

De titel van dit artikel in De Standaard was een trigger, omwille van de fout daarin. Het artikel zelf bevat enkele rake stellingen over "de politiek", en gaf aanknopingspunten voor verdere bedenkingen over het verband tussen politiek en basale fouten.

Drupal 7 of Drupal 8

Drupal is een open source content management systeem, een tool waarmee je een … versie kiezen, in het geval van Drupal gaat het om versie 7 of 8. Over Drupal 8 bestaat zeven jaar na het begin van de ontwikkeling en twee …