Achtergrondartikel

Een achtergrondartikel verschijnt niet in de bloglijst zoals blogartikelen, maar dient als achtergrond bij en is bereikbaar via de blogartikelen.

Wat is perfectionisme volgens de psychologie?

Dit achtergrondartikel hoort bij het blogartikel Perfectionisme – Een misverstand ontrafeld. Mocht je hier op een andere manier verzeild geraken, dan kan je misschien beter eerst het hoofdartikel lezen. Origineel artikel: What Is Perfectionism According to Psychology? 24 Sep 2021 door Jeremy Sutton, Ph.D. Wetenschappelijk herzien door Jo Nash, Ph.D. Deze tekst heeft een aura […]

Angst, perfectionisme en faalangst

Dit achtergrondartikel hoort bij het blogartikel Perfectionisme – Een misverstand ontrafeld. Mocht je hier op een andere manier verzeild geraken, dan kan je misschien beter eerst het hoofdartikel lezen. In de titel zit al dadelijk een gebrekkige aspectscheiding: faalangst is immers ook angst, dus de beide naast elkaar zetten is geen goed idee. In de […]

Mensen voelen zich vervreemd van hun werk

Nathalie Carpentier, De Standaard, woensdag 10 augustus 2022 Achtergrond bij blogartikel Managerialisme en burn-out. Ligt het aan ons of aan het systeem? Professor managementwetenschappen Jan Rosier schrijft burn-outs toe aan ontspoord 'managerialisme' (managerialisme is op zichzelf al een ontsporing). 'Daardoor staat de job soms erg ver af van wat je zelf beoogt.' Vage, onmogelijke opdrachten. […]

Taalvariatiebeleid – Implementatieplan

… weggelaten tekst wordt vervangen door [..]. Taalvariatiebeleid – Implementatieplan van het Algemeen Secretariaat – 2019 1 …

Visie op taalvariatie en taalvariatiebeleid

Dit artikel is een onderdeel van de Linguïstenperikelen. Als je hier op een andere manier terechtgekomen bent, kan je misschien beter eerst het hoofdartikel lezen.

Vlaamse omroep niet langer scheidsrechter

Dit artikel over de rol van de VRT in de vermeende standaardtaalideologie is een onderdeel van het blogartikel Linguïstenperikelen. Als je hier op een andere manier bent terechtgekomen kan je misschien beter eerst het hoofdartikel lezen.

De kwaal van de standaardtaal

Dit artikel is een onderdeel van de Linguïstenperikelen. Als je hier op een andere manier bent terechgekomen, kan je misschien beter eerst het hoofdartikel lezen.

Variatie in het Nederlands – Eenheid in verscheidenheid

Dit artikel is een onderdeel van de Linguïstenperikelen. Mocht je langs een andere weg hier terechtgekomen zijn, dan kan je het hoofdartikel misschien beter eerst lezen.

Het verkrampte standaardtaalideaal

Dit artikel over het standaardtaalideaal is een onderdeel van het blogartikel "Linguïstenperikelen"; gelieve het als zodanig te lezen. Ik reageer hier zelf op een artikel van Walter Zinzen, de reactie daarop van Sodie Begine, en de de reactie dáárop van Stefan Grondelaers en co.

Tekst in schuinschrift is brontekst, tekst in vet groen (behalve titels) zijn koppelingen. Een koppeling klik je best met de Ctrl-toets ingedrukt.

Perfect Nederlands

Dit artikel over het standaardtaalideaal is een onderdeel van het blogartikel "Linguïstenperikelen"; gelieve het als zodanig te lezen.

Tekst in schuinschrift is brontekst, tekst in klein groen is mijn commentaar daarop, gewone tekst is kadering, tekst in vet groen (behalve titels) zijn koppelingen. Een koppeling klik je best met de Ctrl-toets ingedrukt.