Deze website

Dubbel doel

Naast de voorstelling van Deckers Advies, biedt de site je een kritische kijk op diverse onderwerpen uit het dagelijks leven van individuen en organisaties.

Reacties

Een mening kan maar waarde krijgen als ze wordt geconfronteerd met andere meningen. Ik sta bijgevolg open voor elke commentaar, liefst gefundeerd en zo objectief mogelijk, maar altijd welkom. Opmerkingen over de inhoud, over stijl of schrijffouten, suggesties voor onderwerpen,… laat maar komen.

Elk artikel is bereikbaar voor elke bezoeker; om te kunnen reageren moet je je eerst registreren. Ben je nog niet geregistreerd, dan zie je geen reactieformulier, maar wel een koppeling "Login of registreer om te kunnen reageren", onderaan een artikel. Om te registreren zijn een herkenbare naam en e-mailadres voldoende; na bevestiging door Deckers Advies zal je een mail ontvangen om je registratie te bevestigen en een paswoord in te geven. Bij sommige artikelen is geen reactiemogelijkheid voorzien; heb je daarbij toch een opmerking of suggestie, dan kan je het contactformulier gebruiken.

Tips

– De menuknoppen bovenaan brengen je telkens bij een lijst van artikelen, met daarbij een korte omschrijving. Klik op de titel, of op de "Lees verder" link, om het volledige artikel te lezen.
– Wil je terug naar het vorige beeld, gebruik dan de Back-toets van de browser, of toets Alt + [pijltje links].
– Klik je een koppeling met de Ctrl-toets ingedrukt, dan open je een nieuw venster, dat je nadien kan afsluiten.
– Woorden in vet groen in de tekst zijn koppelingen, bv. naar pagina's met meer informatie; ze worden onderlijnd als je er met de muiswijzer op komt.

De pagina's

Over D.A. – Hier vind je een beschrijving van "effectiviteit van systemen", en van de activiteit van Deckers Advies.

Diensten – Een overzicht van de diensten die je van Deckers Advies kan verwachten. Ik leg veel nadruk op het wegwerken van basale fouten, als middel om de effectiviteit van organisaties te verbeteren.

Basale fouten – Enerzijds heeft elk probleem een oorzaak, of zelfs meerdere oorzaken. Anderzijds zijn er een handvol basale fouten die veel problemen veroorzaken in systemen. Deze pagina geeft meer uitleg bij elk van de basale fouten, en verwijst naar problemen die ze veroorzaken. Artikelen die gekoppeld zijn aan een bepaalde fout vind je gemakkelijk via het "Basale fouten" menu rechts.

Blog – Ik kan het niet laten om wat ik lees en hoor kritisch te overdenken (vermoedelijk een aangeboren afwijking). Ik ben bovendien een generalist die altijd zoekt naar verbanden. Eén en ander wordt vastgelegd in deze blog. Hier en daar vind je ook kruisverwijzingen tussen de artikelen. Ik heb nog wel wat materiaal achter de hand, dus als je nu niks vindt dat je interesseert, dan volgende week misschien wel weer. Suggesties voor onderwerpen zijn altijd welkom.

Boeken – Honderden heb ik er al gelezen, door de jaren heen. Veel goede en veel slechte, de meeste daartussenin. Over technische en sociale aspecten, en onderlinge verbanden. Een aantal van die boeken ga ik herlezen en beschrijven, met de ervaring die ik nu heb omtrent processen en systemen, en het functioneren van de mens daarin.

Contact – Het klassieke contactformulier waar je een bericht kan achterlaten. Je kan ook mailen naar info@deckersadvies.be of bellen op 0478-781262.