U bent hier

Blogartikelen

Onbegrijpelijk - Pano en het virus

Door Koen D. op 02-06-2020

België is ernstig getroffen door de corona-crisis, en we willen graag weten hoe dat komt. Dat er in dergelijke omstandigheden dingen verkeerd lopen is begrijpelijk. Minder begrijpelijk is dat niemand de olifant in de kamer ziet. Een basale fout, gewoon genegeerd, of zelfs helemaal niet opgemerkt, maar deze keer met grote gevolgen.

Nederlands met een mondmasker

Door Koen D. op 13-05-2020

Het artikel "Moet ons Nederlands een mondmasker aan?" uit De Standaard van 13-05-2020 gaat over het gebruik van Engelse worden in nederlandstalige berichtgeving in een corona-context. Interessant op zich, maar vooral ook een mooi voorbeeld van begrekkige aspectscheidingen en vlag- en ladingproblemen.

ICT-ellende (4) - Doccle

Door Koen D. op 25-04-2020

In het digitale tijdperk zijn documenten veel gemakkelijker bereikbaar. Ja, soms. Af en toe heb je 10 mails en een boze telefoon nodig om er aan te geraken... En krijg je Doccle door de strot geduwd. Of toch niet?

ICT-ellende (3) - Enquêtes

Door Koen D. op 24-02-2020

Je gebruikt de website van een bedrijf, constateert een probleem, wil daarover een opmerking maken aan dat bedrijf, en vervolgens loop je vast... Geen contactformulier? Of erger nog, wel een contactfomulier maar je kan er niets mee aanvangen? Het lijkt eerder regel dan uitzondering. Sterk voorbeeld: BPost.

Het PowerPoint probleem

Door Koen D. op 02-11-2017

Presentatietools als PowerPoint zijn bijzonder schadelijk voor de effectiviteit van meetings.

Verwachtingsinflatie

Door Koen D. op 26-10-2017

Je kent het wel: "Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis". Tegenwoordig met de nodige waarschuwingen dat vertragingen mogelijk zijn... Zijn we niet aan het overdrijven?

Drupal 7 of Drupal 8

Door Koen D. op 22-10-2017

Deze site is gebouwd met Drupal, een open-source content management systeem waarvan momenteel de versies 6, 7 en 8 beschikbaar zijn. Welke versie kies je? En wat zegt dat over de software-industrie?

Automatische hoofdletters

Door Koen D. op 20-09-2017

Automatismen in systemen zijn de doodsteek voor menselijke automatismen.

Pagina's